PARKKOLANSAAREN SOUTU

SOUTUJEN VUOSIKYMMENET, 30 vuotta

Ensimmäiset soudut 1985

Soinilansalmen kylätoimikunta päätti kokouksessaan 22.2.1985 Matti Kosusen aloitteesta järjestää kalastuskunnan ja kylätoimikunnan yhteisen rantakalaillan yhteyteen soutukilpailun, jossa soudetaan  Parkkolansaaren ympäri.  Ajaksi valittiin su 30.6.1985 klo 18.30 ja soutamaan kutsuttiin kaksimiehiset joukkueet Niinimäestä, Mustinmäestä, Moninmäestä, Kurjalasta ja Näädänmaasta sekä koulua lomapaikkanaan pitävä KTV:n ammattiosaston joukkue. Soudun järjestelyistä vastasivat Matti Kosunen ja Arvo Ikonen.

Näin ensimmäinen Parkkolansaaren ympärisoutu toteutui ja voittajana maaliin tuli Niinimäki, toisena Soinilansalmi, kolmantena KTV, neljäntenä Mustinmäki ja viidentenä Näädänmaa.  Voittajat saivat vuodeksi haltuunsa Pohjois-Savon Säästöpankin lahjoittaman kiertopalkinnon, mikä varmasti velvoitti kylätoimikuntaa tekemään soudusta perinteen, josta tulikin kolmekymmenvuotinen.

Muuten iltaa viettiin nauttien rantakalasta ja pullakahveista sekä laulaen yhteislauluja Heikki Reijosen johdolla.

Toiset soudut 1986

Vuoden 1986 kilpailuun su 13.7.1986 klo 18.30 haastettiin mukaan jo kaikki Leppävirran kunnnan Soisalon saaressa olevat kylät kaksihenkisin soutujoukkuein, joista toisen soutajan toivottiin olevan kylätoimikunnan jäsen.  Voiton nappasi taas Niinimäen joukkue ja iltaa vietiin rantakalasta ja kesäisestä ohjelmasta nauttien.

Soutukilpailu laajenee 1987

Kolmas Parkkolansaaren soutu su 19.7.1987 klo 18.30 olikin jo suurempi tapahtuma, sillä mukana oli sarja yksinsoutajille, jossa voiton vei Unto Keinänen Suonenjoelta.

Kylätoimikuntien kilpailussa paras oli taas Niinimäki soutuajalla 42.11, toiseksi tuli todella niukalla 11 sekunnin häviöllä Soinilansalmen ykkösjoukkue Timo Ripatti ja Kalevi Könönen, kolmas oli kakkosjoukkue ja neljäs Näädänmaa.

Kilpailu keräsi runsaasti yleisöä ja 40 kilosta muikkuja keitetty rantakala riitti vain nipin napin.  Ilmari Kuokkanen viihdytti haitarimusiikilla ja johti yhteislauluja.  Arvaus- ja tikkakisan lisäksi oli myös todella ajan hermolla olevaa ohjelmaa, Juhani Everilä esitteli tietokonepelejä ja atk:n kirjanpito-ohjelmia.

Vuosi 1988

Vuoden 1988 kilpailu vaati jo tarkempaa etukäteissuunnittelua ja talkooväen jakamista eri tehtäviin varmistaen näin kilpailun onnistumisen.

Rantakalaan tarvittiin jo 50 kiloa muikkuja ja yleisön viihdyttämisestä vastasi Uuno Tuovinen Niinimäestä.

Kilpailun osanottajien lisääntyessä ja kilpailun tullessa virallisemmaksi päätettiin 15.9.1988 pidetyssä kylätoimikunnan kokouksessa liittyä jäseneksi Suomen Soutuliittoon, jonka kilpailukalenteriin soudun tiedot on näin mahdollista saada.

Viides vuosi 1989

Viides soututapahtuma su 16.7.1989 klo 12.30 sisälsi jo monta sarjaa: Yksikkösoutu 14 km (2 x 7 km), Vuorosoutu 14 km (vene vapaa), Lasikuituvenesarja vuorosoutuna 7 km, Kylätoimikuntien välinen kilpailu vuorosoutuna 7 km.  Kylien kilpailun voitti Niinimäki jo viidennen kerran peräkkäin, saaden näin kiertopalkinnon omakseen.

Tikanheiton ja arvauskilpailun lisäksi ohjelmassa oli Ilmari Kuokkasen ja Martti Tiitisen musisointia ja rantakalan lisäksi kokeiltiin makkaran myyntiä.

Soudut jatkuivat uudelle vuosikymmenelle 1990

Uudelle vuosikymmenelle siirryttäessä 15.7.1990 klo 12.30 alkavaan soutuun lisättiin taas osallistumissarjoja, yksinsoutu yleinen 14 km sai rinnalleen 40 v. yksinsoudun 14 km ja 50 v. yksinsoudun 7 km. Vuorosoutu yleinen souti myös 14 km ja kylätoimikuntien soutajat 7 km.

Kaikille toimitsijoille ja talkoolaisille hankittiin  Parkkolansaaren soudun logolla varustettu T-paita.  Uutena yleisökilpailuna pidettiin soutuajan arvauskilpailu, jossa arvattiin 14 km nopeinta soutuaikaa.

Seuraavana vuonna lisättiin entisten lisäksi taas uusi toivottu sarja, vuorosoutu 40 v.  Venenumerointia uudistettiin ja reittimerkkejä lisättiin.

Vuodet 1991 – 1995

Soutu pidettiin su 21.7.1991 klo 12.30 alkaen.

19.7.1992 klo 12.30 alkaneessa Parkkolansaaren soudussa soutusarjat olivat entiset, tapahtuman uutuutena oli rantakalan tilalla keitetty lohikeitto, josta vuosien saatossa kuuluisaksi tullut Salmitalon lohikeitto sai alkunsa.

Seuraavan vuoden soudussa 18.7.1993 klo 12.30 kylien välistä kilpasoutu päätettiin piristää uusilla säännöillä.  Joukkueessa piti olla kaksi naista ja kaksi miestä, joista parit sousivat vuorotellen nainen/mies ja mies/nainen periaatteella, välillä kilpailua piristettiin vanteen pujotuksella ym. pienillä tehtävillä.

Soutukilpailun yhteyteen oli järjestetty Mustinmäen, Moninmäen ja Soinilansalmen yhteiset tontti- ja maalaismarkkinat.

Kilpailuista oli Soutukalenterin lisäksi ilmoitus myös Kuntourheiluliiton kalenterissa ja soutajia kilpasarjoissa olikin jo 28, lisäksi tietysti kylien joukkueet omassa kilpailussaan.

Vuosina 1994 (17.7.1994 klo 13.00) ja 1995 soudut järjestettiin entisin sarjoin,

Kirkkoveneet mukaan kilpailemaan 1996

21.7.1996 pidettyyn kilpailuun haluttiin tuoda taas uutta sisältöä ja ensimmäinen kirkkovenesarjan kilpasoutu näki päivänvalon.  Kirkkovenesoutu oli saanut Sulkavan soutujen myötä maakunnissa todella suuren suosion aivan tavallisten kuntoilijoiden keskuudessakin.

Kilpailun yhteydessä juhlistettiin Leppävirran ensimmäistä kirkkovenettä Seurakunnan ja Kunnan kanssa.

Parkkolansaaren soudulle päätettiin suunnitella ja teettää oma mitali, jonka suunnittelutyöstä vastasi tekstiilitaiteilija Tuula Vepsäläinen.  Mitali oli halkaisijaltaan 60 mm ja siinä oli teksti: ”Parkkolansaaren soutu, Soinilansalmi”. Niitä voidaan käyttää osallistumispalkintoina vuosittain, kun niihin lyödään aina vuosilukuleima.  Kaikkien soutusarjojen voittajille hankittiin palkintopokaalit ja 2-3 sijoille annettiin palkinnoksi lasiastioita.

Soudun toimitsijoille saatiin Keijo ja Tuula Vepsäläisen suunnittelemat ja Kokkolalaisen KL-Asennuksen sponsoroimat T-paidat, joissa on tekstin lisäksi sama kuvio kuin mitalissakin.

Vuodet 1997 – 1998

1997 tarvittiinkin jo  kirkkoveneille laskupaikka, josta ne saadaan laskettua järveen.  Se rakennettiin ennen soutua Pöljän pysäköintialueen rantaan. Soutu tapahtui sunnuntaina 20.7.1997 klo 13.00 alkaen.

Hanurimusiikilla yleisöä viihdytti Heikki Laitinen Mustinmäeltä ja yleisön arvauskilpailussa veikattiin montako polttopuuta on soutuveneeseen saatu mahtumaan.

19.7.1998 pidetyissä kilpailuissa ei järjestetty vuorosoutusarjoja osanottajien vähyyden vuoksi.

Kilpailujen yhteydessä vietettiin Pohjois-Savon kylätoimintapäivää, jonka järjestäminen oli tullut Soinilansalmen tehtäväksi, kun voitimme edellisen vuoden 1997 Pohjois-Savon vuoden kylä -tittelin.

Naapurikylät oli haastettu taas uuteen leikkimieliseen kilpailuun ja viihdyttämisestä vastasi hulvattoman hauska huuliveikko Kauko Antero Ikonen Mikkelistä.

Soutajien toivomuksesta päätettiin kilpailut järjestää seuraavasta vuodesta lähtien viikkoa ennen Sulkavan soutuja, eli heinäkuun ensimmäisenä sunnuntaina.  Kilpailu toimii näin lyhyenä, mutta kovavauhtisena starttina ennen pitempimatkaista Sulkavan soutua.

Viidestoista kilpailu 1999

Parkkolansaaren soutu Soinilansalmella soudettiin 4.7.1999  jo 15. kerran.  Kylien välisestä haastesoudusta aikoinaan liikkeelle lähtenyt soutu oli Leppävirran kunnan alueella merkittävä kesäinen tapahtuma.   Kirkkoveneet tultua mukaan soutuun olimme ylpeitä voidessamme järjestää tämän soudun luonnonkauniilla kylällämme.

Soutureitillä on todella kauniit maisemat.  Toivottavasti kilpailijat pystyivät kovassa kilvassaan aistimaan reitin kauneuden.  Kilpaveneet ja lasikuituveneet kiersivät Parkkolansaaren, soutumatkaa 7 kilometriä kuten aikaisempinakin vuosina.  Kirkkoveneillä oli nyt pitempi 15 kilometrin reitti, soutaen kierrettiin Parkkolan-, Karkeen- ja Kiukkaansaaret.  Lähtö- ja maalipaikka oli edelleen tässä Salmitalon rannassa.

Tämä Parkkolansaaren soutu oli myös kyläläisten ja kesäasukkaiden sekä entisten kyläläisten ja kaikkien tuttujen tapaamispäivä.  Kuulumisia oli mukava vaihtaa lohisoppaa ja viinerikahveja nautiskellen.

Soututapahtuma oli juhlatapahtuma myös  sen vuoksi, että olimme  ensimmäistä kertaa Salmitalossa – omassa talossamme.  Sen oli tehnyt mahdolliseksi kyläläisten, kylämme ystävien ja yritysten sekä yhteisöjen rahallinen apu, jonka turvin kyläyhdistys osti helmikuussa 1999 kiinteistön Leppävirran kunnalta.

Uusia ennätyksiä 2000 – 2002

2.7.2000 klo 13.00 alkaneessa soudussa oli ennätysmäärä soutajia, samoin myös yleisöä.  Haastekilpailussa kylille, yhdistyksille ja yrityksille oli taas pihakilpailun tilalla soutukilpailu lasikuituveneellä vuorosoutuna kaksihenkisin joukkuein.  Se toi runsaasti yleisöä paikalle, samoin kiinnostus kirkkovenesoutua kohtaan.

1.7.2001 kilpailuun osallistui 132 soutajaa helteisessä ja aurinkoisessa säässä, yleisömäärässä tehtiin taas uusi ennätys.

Sunnuntaina 7.7.2002 kilpailut alkoivat jo klo 11.30.  Kirkkovenesarja soudettiin ensimmäisen kerran väliaikalähtönä ja soutajien määrä oli taas uusi ennätyslukema, 144 soutajaa.

Salmitalon piha-alueelle myytiin yrityksille mainospaikkoja mainoslakanoille ja -viireille.

Vuosi 2003

6.7.2003 soudusta vähennettiin yksinsoutajien sarjoja osanottajien vähyyden vuoksi.

20-vuotis juhlasoudut 2004

Vuosi 2004 oli 20-vuotis juhlasoutujen aikaa. 4.7.2004 soutujen järjestelyt onnistuivat kaikilta osa-alueiltaan hyvin. Järjestelyissä olleet toimitsijat sekä mitä erilaisimpiin tehtäviin osallistuneet kyläläiset osoittivat vuosien varrella opitun ammattitaitonsa. Paikalle tullut 500 päinen yleisö ja 145 kilpasoutajaa sekä Virranviemien naisjoukkue antoivat positiivisen palautteen. Tulevaisuus näytti lupaavalta, koska soutajien määrä oli kasvanut uuden vuosituhannen aikana.

Tapahtumassa palkittiin Matti Kosunen, joka on toiminut kaikkina näinä vuosina soutupäällikkönä.

Vuodet 2005-2007

Soutu järjestettiin jo 21. kerran su 3.7.05. Soutu oli yksi Itä-Suomen Soutuklubin osakilpailuista.

Osallistujien määrä kasvoi jälleen kirkkovenesoutajien, samoin kuin yleisönkin suhteen.

Yleisökilpailut, ohjelma ja lohisoppa sekä kahvi ja virvokkeet saivat jälleen yleisön ja soutajat viihtymään helteisessä kesäsäässä.

Parkkolansaaren soutu 6.7.2008

Kilpailu käytiin sunnuntaina 6.7.2008 jo 24. kerran ja kisakeskuksena toimi perinteiseen tyyliin Salmitalo. Kolea ja kylmä säätila ei vaikuttanut merkittävästi yleisö- ja kilpailijamääriin. Järjestäjät kyllä ennakoivat sään vaikutuksia osanottajamääriin, mutta ennakoinnit menivät pieleen, sillä suuri joukko soudun ystäviä kansoitti jälleen Salmitalon pihapiirin. Soutajia oli yhteensä 143.

Salmitalon rantaan kyläyhdistys talkoomiehineen rakensi suuren ja turvallisen ponttonilaiturin. Entinen T-mallin laituri on ollut liian pieni ja vaappuva soutukilpailuiden ajanottajille ja maalikameralle. Lisäksi ponttonilaituri palvelee Salmitalon uimarannan käyttäjiä esimerkiksi erilaisilla lasten leireillä. Laituri parantaa selvästi uimarannan turvallisuutta.

Soudut starttasivat käyntiin klo 10.50, jolloin Virranviemien naistenjoukkue ja sekajoukkue lähtivät matkaamaan kirkkoveneiden kuntosarjan 15 km matkalle.

Tämän jälkeen klo 11.30 pienveneet aloittivat kamppailun; neljä kilpailijaa yksinsoudun yli 45 vuotiaissa ja kaksi soutuparikamppailijaa vuorosoutusarjassa.
Kirkkoveneet pääsivät aloittamaan kamppailun klo 13. Seitsemän joukkuetta kisasi tuulisissa olosuhteissa 15 kilometriä. Kuopion Hiihtäjien joukkue (Kuhin Soutajat) lähti ensimmäisenä matkaan ja ensimmäisenä he tulivat myös maaliin voittaen kilpailun ajalla 54.13.

Kuhin joukkueen ylitettyä maalilinjan sai soutuyleisö kuulla kuinka kilpailu saattaa tuoda yllätyksiä mukanaan. Kuhilaisten taivallus kilpailureitillä ei ollutkaan pelkkää kilpailua, vaan samalla myös kalastusmatka. Heidän veneensä peräsimeen oli tarttunut katiska, jota he kuljettivat perässään muutamia kymmeniä metrejä. Katiska oli irronnut viimein, mutta ennen irtoamistaan se irrotti veneestä peräsimen. Mahdollisesta kalansaaliista ei ole tietoa. Valitettavasti reitin tarkastuksen jälkeen joku kalastaja oli laittanut katiskansa soutureitin varrelle. Katiskan ”uitto” ei kuitenkaan vienyt Kuhin Soutajilta Parkkolansaaren soutumestaruutta.

Parkkolansaaren soutu 5.7.2009

Kilpailu käytiin jo 25. kerran. Salmitalo toimi perinteiseen tyyliin juhlasoutujen kisakeskuksena. Kilpailut sujuivat totuttuun tapaan, elikkä hyvin. Sää oli normaali kesäkeli, joka loi loistavat puitteet kisojen järjestämiselle.

Vaikka vuodet ovat vierineet ja soutukilpailut Suomessa ovat eläneet monenlaisia vaiheita, Parkkolansaaren soutu on edelleen soutajien ja yleisön suosiossa. Juhlasoudut osoittivat jälleen sen, miten pienikin kylä voi järjestää erittäin suositun tapahtuman. Kilpailun osanottajat toivoivat, että soudut järjestettäisiin myös jatkossa. Soutajia eri sarjoissa oli 145 ja kilpailualueella yleisöä koleasta säästä huolimatta useita satoja.

Kirkkovenesarjan voitti kolmannen kerran peräkkäin Kuopion hiihtäjät, joten he korjasivat kiertopalkinnon omakseen. Kilpailu voitosta oli kova, sillä vain sekunti erotti toiseksi sijoittuneen Kivennavan joukkueen, kolmas oli Heinäveden Kinkunkiertäjät. Kostonsoutajien Anita Hakala ja Kirsi Konttinen voittivat vuotosoudun ja saman seuran Jukka Konttinen ja Anita Hyttinen voittivat omat sarjansa. Kylien sarjassa voiton vei Soinilansalmi ja kakkosena oli Näädänmaa.

Parkkolansaaren soutu 4.7.2010

Kilpailu käytiin jo 26. kerran. Salmitalo toimi perinteiseen tyyliin soutujen kisakeskuksena. Kilpailut sujuivat totuttuun tapaan, elikkä hyvin. Sää oli helteinen kesäkeli, joka loi loistavat puitteet kisojen järjestämiselle.

Vaikka vuodet ovat vierineet ja soutukilpailut Suomessa ovat eläneet monenlaisia vaiheita, Parkkolansaaren soutu on edelleen soutajien ja yleisön suosiossa. Kesän soudut osoittivat jälleen sen, miten pienikin kylä voi järjestää erittäin suositun tapahtuman. Kilpailun osanottajat toivoivat, että soudut järjestettäisiin myös jatkossa. Soutajia eri sarjoissa oli 129 ja kilpailualueella yleisöä helteisestä säästä huolimatta useita satoja.

Kirkkovenesarjan voitti neljännen kerran peräkkäin Kuopion hiihtäjät. Kostonsoutajien Anita Hakala ja Kirsi Konttinen voittivat vuotosoudun ja saman seuran Jukka Konttinen ja Anita Hyttinen voittivat omat sarjansa.

Parkkolansaaren soutu 3.7.2011

Soinilansalmen ”soutustadionille” saapui 120 soutajaa ja sadat soudun ystävät kansoittivat Salmitalon pihapiirin. Tarjolla oli mitä luvattiin; SOUTUA, SOPPAA ja SULOSÄVELIÄ! Soutukilpailun huumaa saimme soutajilta, Soppalasta Salmitalon ihanaa lohikeittoa ja sulosävelet ilmoille kajautti Lasse Könönen haitarillaan!

Kilpailu käytiin jo 28. kerran.

Kahdeksan kirkkovenejoukkuetta kamppaili tuulisissa olosuhteissa ja KuHi:n soutajien 1. joukkue vei mestaruuden jo viidennen kerran peräkkäin,      toiseksi urakoi Kivennavan Soutajat Juankoskelta ja kolmas oli Kinkunkiertäjät Heinävedeltä.

TR –team, Riitta ja Tiomo Konttinen, voitti pienveneiden vuorosoudun ja hopealle sousi OP –team, Jukka Kilpeläinen ja Heikki Havukainen.

Parkkolansaaren soutu 1.7.2012

28. Parkkolansaaren soutukilpailut kokosivat yhteen suuren joukon soudun ystäviä. Kilpailun avajaissanojen aikana pilviverho väistyi auringon edestä ja ”säänhaltija” helli soututapahtumaa kauniilla kesäisellä säällä. Seitsemän kirkkovenettä lähti kiertämään 15 km reittiä erinomaisissa olosuhteissa. Pienvene sarjassa koettiin historiallinen tilanne, kun yhtään kilpailijaa ei lähtenyt matkaan. Tämä antaakin meille järjestäjille ajattelemisen aihetta vuoden 2013 soutuja suunniteltaessa.

Kirkkovenekilpailussa Kuhin Soutajat 1 veivät voiton kuudennen kerran peräkkäin. Kovin taistelu käytiin toisesta sijasta Kuopion Soutajien ja Kivennavan Soutajien välillä. Kuopion Soutajilla riitti kovassa kamppailussa ”paukkuja” enemmän ja he veivät hopean kaksisadasosa sekuntia paremmalla ajalla. Kilpailun järjestäjänä tarvitsemme kaikkia osapuolia, mikä liittyy tapahtumaan; kilpailijoita, yleisöä, talkoolaisia sekä kilpailun tukijoita.

Onneksi heitä on riittänyt, minkä voimin olemme jaksaneet tarjota SOUTUA, SOPPAA ja SULOSÄVELIÄ. Soutukilpailun huumaa saimme soutajilta, Soppalasta Salmitalon ihanaa lohikeittoa ja sulosävelet ja hauskat tarinoinnit ilmoille kajautti Näädänmaan kesäasukas Timo Tuominen Skibotnin kylästä Norjasta.

Parkkolansaaren soutu 7.7.2013

29. Parkkolansaaren soutukilpailu kokosi yhteen suuren joukon soudun ystäviä. Kilpailun avajaissanojen aikana pilviverho väistyi auringon edestä ja ”säänhaltija” helli soututapahtumaa. Kuusi kirkkovenettä lähti kiertämään 15 km matkaa upeassa kesäisessä säässä.
Miesten kilpailussa Kuhin Soutajat veivät voiton seitsemännen kerran peräkkäin. Toiselle sijalle tiukassa kisassa tulivat Kinkun Kiertäjät ja kolmanneksi Kivennavan Soutajat, neljänsiksi soutivat Leppävirran maaseutunuoret. Sekasarjassa souti kaksi mies/nais joukkuetta, voiton nappasivat Kuopion Soutajat, toiseksi kirivät Virranviemät.
Kilpailun järjestäjänä tarvitsemme kaikkia osapuolia, mikä liittyy tapahtumaan; kilpailijoita, yleisöä, talkoolaisia sekä kilpailun tukijoita. Onneksi heitä on riittänyt, minkä voimin olemme jaksaneet tarjota SOUTUA, SOPPAA ja SULOSÄVELIÄ jo kolme vuosikymmentä. Soutukilpailun huumaa saimme taas soutajilta, Soppalasta Salmitalon ihanaa lohikeittoa ja samalla yleisöä viihdytteli hanuristi Lasse Könönen sekä humoristisillapuhheillaan naurattanut murremestari Lauri Andersin.

Heinäkuussa 6.7.2014 järjestetään 30-vuotis juhlasoutu ja samalla jätetään jäähyväiset tapahtumalle, joka jää historian lehdille pienen kylän talkootyön voimien näytteenä!

Parkkolansaaren 30-vuotis juhlasoutu 6.7.2014

Kolmenkymmenen vuoden aikana kilpasoututapahtumasta kehkeytyi mittava kesätapahtuma.  Se oli sadoille ihmisille kohtaamispaikka, jossa tavattiin lapsuuden ja nuoruuden ystäviä sekä soutulajien vankkumattomia harrastajia ja kannattajia. Kyläyhdistyksen päätös jättää juhlasoutujen myötä jäähyväiset Parkkolansaaren soututapahtumalle kuittasi päättyneeksi yhden aikakauden, joka varmasti jää pysyvästi niin kylän, kuin Leppävirran historian lehdille.

Vuosien varrella saimme kuulla monenmoisia ehdotuksia ohjelman järjestämisestä, mutta kyläyhdistys halusi pitää tapahtuman kaiken ikäisille sopivana, urheiluhenkeä ja terveitä elämäntapoja kunnioittavana.

Yhdistys päätti, että juhlasoudussa on etukäteen ilmoitettujen sarjojen lisäksi mahdollista soutaa kaikissa soutusarjoissa, lisäksi pidettiin kylien kunniakierrossoutu ja kirkkovenesarjalaisille kirikilpailu.

Salmitalon kuuluisaa lohisoppaa nautiskeltiin lupsakan ohjelman tiimellyksessä.  Juhlasoututapahtuman johtajaksi pyydettiin ensimmäisten soutujen järjestämisestä aloitteen tehnyt ja soutujen pitkäaikainen johtaja Matti Kosunen.

Viimeisten kisojen viihdyttävä ohjelma koostui Jousniemeläisen kesäasukkaan Lasse Könösen haitarimusiikista ja kisatyttöjen Ansan ja Veeran naurattavista sanailuista.

Ensimmäisen soututapahtuman tapaan järjestettiin Leppävirran kylien joukkueille kunniakierros-soutu. Soutaminen tapahtui kilpailujen ns. maalisuoran vesistöalueella. Kylien väliseen kunniakierros-soutuun osallistuivat Kurjala, Moninmäki, Näädänmaa, Oravikoski, Mustinmäki ja oma kylämme Soinilansalmi, jota edustivat Marjo ja Jouko Haatainen.

Kirkkoveneiden viimeisessä kilpailussa osallistujia innostettiin puolenvälin kirikisalla, jossa puolimatkan paras sai ”kirikilpailu” -rahapalkinnon. Parkkolansaaren jäähyväissoutujen puolenvälin kirikilpailussa nopein oli Kinkunkiertäjät, jotka pitivät vauhtinsa loppuun asti ja voittivat soudun ajalla 55.55. Kirkkoveneiden sarjassa toiseksi sijoittuivat Kuhin soutajat (56,27), kolmanneksi Leppävirran maaseutunuoret (57,05) ja neljänneksi Kivennavan soutajat (59,06). Sekasarjaan osallistui Virranviemien joukkue, joka souti Parkkolansaaren ympäri ajassa 60,51. Lisäksi soutuun osallistui kuusi pienvenettä viidessä eri sarjassa.

Soutajien uskollinen osallistuminen kaikkina vuosina antoi aina lähtölaukauksen meille järjestäjille luoda puitteet tukijoidemme avustuksella soututapahtumalle, johon monisatainen yleisö toi aina loistavan tunnelman.

Soinilansalmen kyläyhdistys ry kiittää kolmestakymmenestä vuodesta kaikkia kilpailijoita, yleisöä sekä kaikkia talkoolaisia ja tapahtuman tukijoita; me teimme tämän kaiken yhdessä!