Tilat juhliin, kokouksiin ja tapaamisiin

Salmitalo on rakennettu vuonna 1929 ja se on toiminut kylän kansakouluna vuoteen 1969 asti. Salmitalo sijaitsee kauniilla saaritontilla Leppävirran ja Heinäveden kirkonkylien puolivälissä,  aivan tien nro 534 varrella, osoitteessa:
Heinävedentie 2700
79100 LEPPÄVIRTA

Peruskorjattu

Taloa on kyläyhdistyksen omistusaikana peruskorjattu koulutus-, leiri- ja juhlakäyttöön sopivaksi. Sisätilat on täysin remontoitu sekä uusittu vesikatto ja myös seinien rappaus ja ulkomaalaus.

Varustus

Salmitalolla on ruoanvalmistus- ja tarjoiluastiat sekä ruoka- ja kahviastiastot ja mm. kaikki erilaiset lasit n. 120 henkilölle.  Erikseen vuokraamalla saa käyttöön isoon tarjoilupöytään juhlaliinat (liinavuokra + pesulakustannukset) sekä valkoiset irtopäälliset tuoleihin.

Salmitalolla on piano sekä äänentoistolaitteet ja videotykki, joita myös vuokrataan.

Varausta tehdessä kannattaa tiedustella erikseen vuokrattavista laitteista ja kalustosta. puh. 050 521 5957

Alakerta

Salmitalon alakerrassa on kaksi erillistä salia, laitoskeittiö, eteinen ja wc-tilat, joissa on invavarustus.

Alakerrassa oleva asunto (2 huonetta,keittiö ja wc/suihkutila, 46 m2) on myös peruskorjattu. Asunnossa on yhteensä 6 vuodepaikkaa.

Yläkerta

Yläkertaan valmistui kesällä 2004 kokonaan uudet majoitustilat 30 henkilölle. Siellä on kaksi 15 henkilön majoitushuonetta, joissa on wc/suihkutilat.

Yläkerran asunto; olohuone, makuuhuone, keittiö ja wc/suihkutila on jatkuvassa vuokrakäytössä.

Piha-alue ja ranta

Piha-alueella on varastorakennus, joka sisältää kesällä käytettäviä oleskelutiloja, varastoja, puuliiterin ja ulkovessan. Rakennuksen päädyssä on katettu tarjoilutila sekä kesäkeittiötilat.

Rantasauna on kokonaisuudessaan peruskorjattu, siinä on tilava puukiukaalla lämpiävä löylyhuone, suihkuilla varustettu pesuhuone, pukuhuone ja suuri osittaina lasitettu kuisti.

Rannassa on matalaa uintialuetta, T-mallinen laituri ja 30 neliön ponttoonilaituri, jota voidaan käyttää esiintymislavana ja mm. hääparien vihkimispaikkana. Rantaan on kunnostettu tilava, nouseva katsomoalue. Soutuvene on vuokraajien käytössä.  Ranta-alueella on myös rantakatos ja sen läheisyydessä grilli- ja nuotiopaikka.

Pihalta löytyy vielä joulutapahtumien seimeksi rakennettu katettu esiintymislava, joka on saavuttanut suuren suosion kaikenlaisten ohjelmien esittämispaikkana.

Laajalla piha-alueella on kaksi lentopallokenttää, tavallinen- ja hiekkainen rantalentopallokenttä.